24 Nisan 2024 Çarşamba
Üniversitemiz bünyesinde kurulan fırınlarımızda ilk ürünlerimiz üretilmeye başlandı. Üretilen pasta ve tatlılar Üniversitemiz Sosyal Tesislerde bulunan TOGÜ Terasta personel ve öğrencilerimizin tüketimine sunuldu.
Tokat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Resul GERÇEKCİOĞLU tarafından yapılan açıklamada Üniversitemiz Tokat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı bünyesinde başlatılan projenin ilk ürünlerinin üretildiğini ifade etti. Müdürümüz, öğrencilerin, iki yıllık öğrenim sürecinin bir yılını laboratuvarda geçireceğini ifade ederek tam donanımlı eğitim alarak hazır hale geleceklerini söyledi. TOGÜ (Tokat Gastronomi Ürünleri) adıyla patent alındığını da ifade eden GERÇEKCİOĞLU 60 farklı ürün üretileceğini söyledi. Ürünlerin, modern fırınlarda üretildiğini belirten GERÇEKCİOĞLU, öncelikli olarak kurumumuza sonrasında ise dışarıdan gelecek taleplere cevap verileceğini söyledi. Personel ve öğrencilerimizin ana ürün ekmek ihtiyacının karşılandığını söyleyen GERÇEKCİOĞLU aynı zamanda glütensiz ürünlerin ve tatlı türlerinin de üretildiğini ifade etti. Müdürümüz, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın destekleri ile projenin ilerleme kaydettiğini söyleyerek Rektörümüze teşekkür etti.